Den mest populære telefon-gadget er utvivlsomt headsettet, men der er flere gadgets som kan højne din livskvalitet – eller i det mindste din tid i forbindelse med telefonen. Headsettet har allerede vundet indpas i erhvervslivet, men der er visse andre gadgets, som også burde have samme status, men grundet deres beskedne alder endnu ikke har fået samme omdømme endnu.

Inden for telefonien er der lige så mange gadgets, som du kunne forestille dig, der var muligheder for. Håndsetløftere, telefonsvingarme og novelty-håndset med jack-stik til mobiltelefonen. Alt er tænkt og gjort før. Nedenfor har vi samlet en liste over gadgets til din telefon som faktisk er brugbare.

Brugbare gadgets til fastnettelefoni

For fastnettelefonen er headsettet som sagt i allerhøjeste grad et absolut must-have, når det kommer til erhvervstelefoni. Men hvis du arbejder i et værksted, vil en ekstern klokke til din fastnettelefon indgå i samme kategori af uvurderlighed. Mens dine telefonmøder vil gavne betydeligt af en konferencetelefonen som du kan læse mere om længere nede på denne side.

Busy Light kan fås i forskellige udgaver fra de mere subtile små lamper i headsettet, som det ses hos Jabra. Men du kan også få dem store nok til, at folk omkring dig ikke kommer i tvivl. Kuando leverer Busy Light i stil med udrykningsblink, så dine medarbejdere altid er bevidste om, hvorvidt du er i et opkald eller ej.

Brugbare gadgets til mobiltelefoni

Når det kommer til mobiltelefonen er der også visse stykker tilbehør, der er selvsagt for langt de fleste. Skærmbeskyttelse og covers hører klart til i kategorien, fornuftigt og brugbart.

Earbuds

Kablede høretelefoner med jack-stik har udlevet deres hvedebrødsdage, men er dags dato på retræte. Dette har naturligvis noget at gøre med, at moderne telefoner ikke længere har det store analoge jack-stik-modul, som ville optage store mænger plads, der alternativt ville kunne bruges til højteknologiske komponenter. Til gengæld overtager earbuds efterhånden enhver markedsandel, som høretelefonerne har mistet.

Trådløse ladestationer

Trådløse opladere og trådløse ladestationer er enormt praktiske. Man skulle næsten have én alle steder, hvor man tager sin mobil med sig og man kunne, uden at være urimelig, forestille sig, det vil komme i fremtiden. I skrivende stund er det endnu kun rygter, at Apple vil udfase deres alle deres porte og indgange, men uanset hvad, er det sandsynligvis et spørgsmål om tid, inden enhver telefon vil være en hermetisk forseglet enhed.

Powerbank

En anden gadget, som har vundet et enormt indpas omkring 2015 og 2016 er powerbanken. Powerbanken har et klart eksistensgrundlag igennem de moderne mobiltelefoners store strømforbrug og forholdsvis lille batterikapacitet. Enhver, der har brug for at være væk fra 220 volt i længere perioder har enten købt eller overvejet at købe en powerbank, da anvendelsesmulighederne er både åbenbare og stærkt efterspurgte.

Bluetooth højtalere

Bluetooth højtalere har altid været en sikker vinder hos de, der elsker musik. Og hvis du har haft en forkærlighed for at høre musik, når du er væk hjemmefra, så har du enten eller har du overvejet en bluetooth højtaler. Disse kommer i et stort spænd af kvaliteter, størrelser og prisklasser. Intet behov for lydstærk musik er for stort til at kunne mødes af en tilsvarende lydstærk bluetooth højtaler.

Konferencetelefon

Det virtuelle arbejdsrum har fået et godt tag i danskerne. Og som følge af dette bliver onlinemøder snart mere standard end afvigelse. At tale i et gruppeopkald med flere personer, som er i det samme rum kan være særligt generende, hvis ikke disse personer har det rigtige udstyr. Men det rigtige udstyr er allerede på markedet.

Det rigtige udstyr er
konferencetelefonen.

Så hvis du gerne vil sidde i samme rum som dine kollegaer, mens I er til fællesmøde med en kunde, en anden afdeling eller en grossist, der sidder et andet sted – så burde I overveje, at en konferencetelefon kunne være særligt fordelagtigt.

Hvad er en konferencetelefon?

Konferencetelefonerne har alle 360 graders mikrofoner og højtalere, så du både kan høre og blive hørt, uanset hvordan du sidder i forhold til telefonen. Der er dog forskel på konferencetelefonernes lydfølsomhed og -kvalitet, hvilket betyder, små og billigere konferencetelefoner kan komme til kort til store møder eller i store lokaler. Nogen af disse er dog lavet til at sættes i serieforbindelse, så du undgår ekko, men stadig har flere mikrofoner i lokalet. Alternativt findes konferencetelefoner i alle prisklasser og til alle størrelser mødelokaler og formål. Visse konferencetelefoner kan optage samtalerne eller bruges som diktafon, mens andre blot har de basale funktioner. Dertil findes både GSM konferencetelefoner og konferencetelefoner over IP-telefonien, der virker som selvstændig telefon, med plads til 500 kontakter, eget telefonnummer og meget mere.

Undgå ubehageligt ekko

Når du taler i telefon er forbindelsen mellem dig og modtageren ikke øjeblikkelig, hvilket meget sjældent er et problem. Men hvis din modtager har sat sit udstyr til at afspille lyden gennem højtaleren tilbage ind i mikrofonen, kan du høre din egen stemme tidsforskudt med millisekunder – og du kan på den måde komme til at afbryde dig selv, med hvert ord du taler. Dette er ikke ligefrem en situation, der fordrer samarbejde og overblik. Men det samme fænomen gælder, når du har en sidemand, der har sin egen mikrofon, med i opkaldet. For vedkommende vil uafværgeligt komme til at opfange din stemme også.

For nogen er det en kendt sag, man ikke kan tale, når ens egen stemme ekkoer tilbage til én i sidemandens eller modtagerens mikrofon. Det er kan ødelægge en talestrøm totalt og et øvet og letflydende pitch kan gå helt i vasken, fordi det kan føles nær umuligt at skulle tale igennem konstant afbrydelse. Hvis du ikke har oplevet fænomenet, håber vi, det vil forblive således.

Man skulle tro, dette ovenstående problem så ville blive særligt slemt for modtageren af dit opkald med konferencetelefonen, da mikrofonen og højtaleren sidder meget tæt på hinanden, mens højtaleren er på speaker. Men nej, konferencetelefonerne er bygget og designet til at imødekomme dette problem, så du kun vil opleve at høre din egen stemme lige så ofte, som med højtalerfunktionen på en mobiltelefon. Det sker jovist en sjælden gang, men i disse tilfælde er det oftest en dårlig forbindelse, der forårsager problemerne.

Vær på forkant og overrask med kvalitet

Men hvis du vil tage aktive skridt for at undgå fænomenet, kan du starte med at benytte færre mikrofoner i din egen ende af opkaldet. Konferencetelefonen findes i enhver udformning og prisklasse, du finder belejlig. Konferencetelefonen er et redskab, der ændrer det virtuelle rum til at være legende let for deltagerne af online møder – også for de, som skal dele lokale under mødet.

Og så er det en stor fordel at sidde i det samme lokale under et virtuelt møde. For det giver muligheden for stille at afstemme forventningerne internt, når nye muligheder byder sig over konferencetelefonen fra den anden side.