Microsoft Teams har alt, hvad man kan ønske af en softphone. Microsoft Teams har gruppechat, videokonference, lagerplads i skyen og naturlig integration af dine eksterne enheder. Du kan arbejde på samme dokumenter som dine kollegaer, mens I videochatter. Du får alt det bedste fra arbejdspladsen, men uden bakterier, virusser, nedladende klap på skulderen og kropsdufte. Og så kan du være på arbejde, hvor du vil. Tag i sommerhuset eller til din hotdesk, på café eller biblioteket. Hvor du er, betyder ikke så meget længere, når du opretter forbindelse til dit team med Microsoft Teams.

Microsoft Teams ville ikke være, hvad det er i dag, hvis det ikke var for coronaepidemien, hvor platformen fik en god håndful nye brugere. Eksempelvis havde Microsoft Teams i løbet af en enkelt dag i april 2021 145 millioner brugere. Krisen gjorde som bekendt, arbejdspladserne pludseligt ikke havde lov eller lyst til at have alle deres medarbejdere på arbejdspladsen på én gang. Møder blev derfor vanskeliggjort eller umuliggjort – men på samme tid også lettere end nogensinde før, idet holdningen til virtuelt nærvær skiftede. Microsoft Teams har eksisteret siden 2017, men Microsoft har håndteret tilsvarende software siden deres Office Communicator 2007.

Naturligvis er det svært at sammenligne teknologierne på tværs af flere årtier, særligt når disse teknologier har haft så hastig udvikling. Og Microsoft Teams har i dag gennemgået stresstests, der ville have fået selv de hårdeste til at bukke under, mens Microsoft Teams står stærkere end nogensinde før. Microsoft Teams har også et bagland, som ikke kræver nærmere forklaring. Navnet, Microsoft Teams, afspejler naturligvis, programmet er optimeret til at køre i et Microsoft styresystem. Men Microsoft Teams har endog gået skridtet videre og gjort deres platform tilgængelig for iOS, Android og sågar Linux-brugere. Du kan tilmed bruge Microsoft Teams i en browserversion, som ikke kræver installering.

Microsoft Teams er en integreret del af Office 365-pakken, men Teams har også en gratis-version, der har begrænset plads i skyen og et begrænset antal brugere.

Features

Chatfunktion – Veludviklet chatfunktion med mange muligheder som gruppechat og tekstformatering.

Fildeling – Del dine filer med dine kollegaer, let og hurtigt.

Teams – Vær i tæt forbindelse med dit team. Administratore kan invitere via URL.

Channel – Kanalerne er tekstkanaler til kommunikation omkring et givent emne. Tilsvarende gruppechat.

Opkald – Opkaldene foregår som udgangspunkt via VoIP (Hyperlink), men PSTN-opkald også muligt.

Møde – Møderne er en stor del af tiltrækningen ved Teams, her kan tusindvis tilslutte sig samme møde på samme tid.

Live event – Du kan også lave kæmpeevents, broadcasts, til ti tusind på Teams, Yammer eller Microsoft Stream.

Særligt ved Microsoft Teams

Microsoft Teams har en naturlig fordel ved sit ophav, Microsoft. En teknologi-gigant med en filantropisk og udviklingsorienteret frontperson. Udviklingen går mod højere kvalitet af lyd og billede på samme tid med end-to-end kryptering – og Microsoft Teams leverer. Du vil kunne holde videokonference med hundredvis af deltagere, hvor kun deltagernes egen lyd- og videokvalitet samt forbindelse sætter grænserne for, hvor skarpt de går igennem.

Fuld integrering af Word, Excel, PowerPoint og andre Microsoft Office-programmer, hvor du kan samarbejde med dine kollegaer. I kan dele, redigere og håndtere filerne i realtid i fællesskab.

Sikkerheden er også blandt Microsofts topprioriteter. Databeskyttelsen går på alt fra samtaler og videoopkald til fildeling og personlige oplysninger. Denne sikkerhed gælder også for dig og dine kunder, når I skal dele informationer over Teams.