VoLTE og WiFi-opkald ofte stillede spørgsmål

Find svar på spørgsmål vedrørende VoLTE og WiFi-opkald

Hvad er VoLTE?

Med VoLTE (tale over 4G) ringer du via 4G-forbindelsen, præcis ligesom med 4G-data. Din telefon sørger selv for at dit opkald foretages over 4G-netværket. Opkaldet etableres langt hurtigere end før (1-2 sek.) og du vil også opleve en meget bedre forbindelse.

Hvad er WiFi-opkald?

Med WiFi-opkald (Voice over WiFi) ringer du via dit WiFi-netværk, lige så snart du er logget på en hvilken som helst WiFi-forbindelse. Det kan især være en fordel, hvis din virksomhed ligger i en betonbygning, kælder eller i tætisolerede lokaler med tykke glasruder. Det kan nemlig blokere for mobilsignalet således at dækningen på mobilnetværket kan være en udfordring.

Hvad har VoLTE og Wifi-opkald med hinanden at gøre?

Hvis du befinder dig på en lokation med WiFi og bevæger dig væk fra netværket, vil din telefon automatisk forbinde sig til 4G netværket. Du mærker derfor ingen forskel, men til gengæld en forbedret kvalitet i forhold til telefonsamtaler, som du kender dem.

Hvad koster det?

VoLTE og WiFi-opkald er en del af mobilabonnementet og koster derfor ikke ekstra. Har du opbrugt din data, bliver du faktureret for forbrug af data, ligesom du ellers ville være blevet. WiFi-opkald betyder at du ringer over WiFi-netværket, og det koster derfor kun det, du normalt betaler for dit internet.

Skal modtageren også benytte sig af VoLTE eller WiFi-opkald?

Modtageren behøver ikke at benytte VoLTE eller WiFi-opkald. Dog vil du ikke opleve en forbedret lydkvalitet, hvis modtageren ikke benytter sig af teknologien.

Kan jeg fortsætte min samtale, hvis jeg bevæger mig uden for dækningsområdet?

Hvis du er midt i en samtale via WiFi-opkald og bevæger dig udenfor rækkevidde, vil din telefon forsøge at etablere en forbindelse til 4G netværket. Din samtale vil dermed ikke blive afbrudt. Men befinder du dig i et område, hvor der ikke er 4G-signal, eller hvis signalet er meget dårligt, vil din samtale blive afbrudt. Det skyldes at VoLTE og WiFi-opkald kræver høj datahastighed, som ikke kan opnås via en 2G/3G-forbindelse.  

Hvis du er midt i en samtale via VoLTE vil din telefon ligeledes forsøge at give dig det bedste 4G-signal muligt, og den skifter derfor selv netværk, uden at din samtale afbrydes.

Kan det bruges i udlandet?

VoLTE og WiFi-opkald fungerer kun når du opholder dig i Danmark.

Kan jeg ringe fra Danmark til udlandet?

Du kan ringe til udlandet med både VoLTE og WiFi-opkald, præcis som hvis du ringede fra en 'almindelig' forbindelse.

Kan jeg se, når jeg ringer via VoLTE eller WiFi?

Hvis du har en Android-telefon, kan du se et ikon der viser at telefonen er koblet til VoLTE eller WiFi-opkald.

Jeg kan ikke få det til at virke, selvom min telefon understøtter teknologien

Sørg altid for at have den nyeste version af din telefons styresystem.
VoLTE og WiFi-opkald er ofte noget der skal aktiveres ved dit teleselskab, så ring endelig så vi kan tjekke om det er aktiveret på dit abonnement. Tel: 73 111 111 

Vælger min telefon automatisk WiFi-opkald, når nogen ringer til mig?

Din telefon er som udgangspunkt sat til at vælge mobilnetværket, men har du dårligt signal, der hvor du befinder dig, så vil den vælge WiFi-opkald. Du kan på nogle telefoner gå ind i indstillinger og vælge WiFi-opkald som din foretrukne opkaldsmetode.

Skal vi tage en snak om jeres telefoni?

Ønsker du et besøg i din virksomhed eller en snak via telefonen?

Lad os høre lidt om jeres virksomhed og jeres eventuelle udfordringer,
så sammensætter vi en løsning der passer præcis til jer.
Vi arbejder for at gøre din arbejdsdag nemmere.Skal vi tage en snak om jeres telefoni?

Ønsker du et besøg i din virksomhed eller en snak via telefonen?

Lad os høre lidt om jeres virksomhed og jeres eventuelle udfordringer,
så sammensætter vi en løsning der passer præcis til jer.
Vi arbejder for at gøre din arbejdsdag nemmere.

Sådan aktiverer du

VoLTE og WiFi-opkald på iPhone

VoLTE

Indstillinger → Mobilnetværk →
Tale og data → Aktivér VoLTE

WiFi-opkald

Indstillinger → Telefon →
Wi-Fi-opkald → Aktivér Wi-Fi-opkald

Sådan aktiverer du

VoLTE og WiFi-opkald på Android

VoLTE

Indstillinger → Netværk og Internet →
Aktivér Forbedret 4G LTE-tilstand/VoLTE/HD Voice/Enhanced calling

WiFi-opkald

Indstillinger → Netværk og Internet →
Opkald via Wi-Fi → Aktivér Wi-Fi-opkald

Se her et udpluk af vores kunder

Se et udpluk af vores kunder

At have at godt omstillingsanlæg gør din arbejdsdag nemmere

ALLE omstilingsfunktionerne er med i pakken

Har du tænkt på, hvor meget tid du og dine kolleger kan spare, hvis telefonopkaldende ryger direkte til den rigtige afdeling? Eller hvor meget værdi det kan have for dine kunder, at de får brugbar information, hvis I er optaget?

Et nummer man husker

Har din virksomhed et godt hovednummer?

Et hovednummer der huskes, kan være lige så god branding som en annonce i avisen eller på nettet.
Et fastnetnummer får din virksomhed til at afspejle seriøsitet og troværdighed.

ALLE omstilingsfunktionerne er med i pakken

Har du tænkt på, hvor meget tid du og dine kolleger kan spare, hvis telefonopkaldende ryger direkte til den rigtige afdeling? Eller hvor meget værdi det kan have for dine kunder, at de får brugbar information, hvis I er optaget?

Vi har en masse nye gode numre på lager

Har du tænkt, at det kan være lige meget med et hovednummer til virksomheden? 'De kan jo bare ringe på mobilen'. Et godt hovednummer afspejler mere omkring din virksomhed end du tror.

Når du foretager et opkald via wi-fi, skal din telefons trådløse signal kun gå til din router, inden den kan konverteres til et stærkere signal. Denne distance, hvor signalet eventuelt er udsat for forstyrrelser, er relativt kort i forhold til, hvis dit signal skulle nå den nærmeste telefonmast.

Det betyder, du kan få en helt klar og uforstyrret forbindelse i nærheden af din router. Dette stærke, klare og uforstyrrede signal kan levere en lydkvalitet, der er meget højere end hvad 2G og 3G netværket kan.

Man kunne sågar sige, dine opkald endeligt bliver hi-fi med wi-fi.

Wi-fi-forbindelsen er som regel allerbedst i nærheden af din router, hvilket oftest er indendørs. Og VoLTE er allerbedst udendørs, hvor dine husmurer ikke står i vejen for signalet, hverken for det indgående eller udgående signal. VoLTE kan ikke etablere et stærkt signal i din kælder eller i moderne, velisolerede betonbyggerier, hvor armeringen har lidt af samme effekt som et faradaybur. Derfor komplimenterer wi-fi og VoLTE hinanden rigtigt godt.

Hvis du foretager et VoLTE-opkald på 4G netværket og du bevæger dig væk fra 4G dækningsområdet, vil din forbindelse helt automatisk overgå til 2G/3G netværket. Dette kaldes et handover. Men hvis du bevæger dig retur ind i 4G dækningsområdet vil dit opkald ikke overgå fra 2G/3G netværket tilbage til VoLTE. Hvis du vil have den klare forbindelse tilbage, er du nødsaget til at foretage et nyt opkald.

Hvad betyder VoLTE?

VoLTE står for Voice
over
 Long Term Evolution, hvilket i daglig tale bare hedder 4G. Nogen vil dog insistere på at kalde LTE for 3.95G, da det kun lige akkurat når hastighedsgrænsen for, hvad der udgør trådløst 4G, hvilket er 100Mb/s. LTE er dog stadigt væsentligt hurtigere end 3G-netværket.

4G netværket er designet til hurtig dataoverførsel i langt højere grad end telefonopkald, men eftersom tale kan omdannet til data og tilbage igen. Det betyder denne internet-infrastruktur er særlig god til at lave opkald alligevel, idet 4G netværket kan overføre store mænger data hvert sekund.

I grove træk bliver din stemme omdannet til data, sendt via radiobølger til den nærmeste 4G telemast, hvor den sendes videre, præcis som var det IP-telefoni. Dette er også grunden til VoLTE og wi-fi opkald sidestilles. Wi-fi opkald fungerer på samme måde, men din data bliver ikke sendt til den nærmeste 4G telemast, men din router i stedet. Med wi-fi opkald har du principielt de bedst mulige forudsætninger for at undgå støj på linjen eller udfald, da din data kun er i form af radiobølge i en ganske kort distance.

LTE kører på et spektrum af radiofrekvenser, der uforenelige med 2G og 3G netværkene. Din telefon vil ikke engang kunne være koblet på de forskellige netværk på samme tid. Så derfor vil din down- og uploadhastighed falde drastisk i varigheden af dit opkald, såfremt du ikke bruger VoLTE. Altså når du tager et opkald, der ikke kan gennemføres på 4G netværket, vil din telefons netværk overgå til én af de forrige
generationer
.

Fordele ved VoLTE

Med VoLTE får du meget kort responstid på mobilopkald i forhold til de tidligere netværksgenerationer. Med responstiden menes tiden mellem opkaldet foretages og modtagerens telefon ringer. Dertil får du også en knivskarp lydkvalitet.

Fordele ved wi-fi-opkald

Først og fremmest får du den bedst mulige opkaldskvalitet på markedet for mobiltelefoni. Naturligvis har fastnet (hyperlink) stadig den bedste kvalitet for telefoni generelt. Andre fordele for wi-fi opkald er, opkald fra udlandet er til dansk takst. Wi-fi opkald forbruger mindre strøm på din telefon og du kan altid regne med solid forbindelsen. Sidst men ikke mindst er wi-fi nemt at sætte op på din telefon.

Tricks til at navigere mellem VoLTE og wi-fi

Du kan vælge VoLTE fra ved at gå til indstillinger og slå flyfunktion til og derefter aktivere dit wi-fi igen. Nu vil du kun have mulighed for at oprette forbindelse via wi-fi. Når du har oprettet forbindelse, kan du slå flyfunktion fra og forbindelsen vil fortsætte på wi-fi netværket. Alternativt kan du evt. lade eller opbevare din telefon, hvor der ringe forbindelse udefra, så vil telefonen automatisk overgå til wi-fi.

Hvis du foretrækker wi-fi signalet og du på den ene eller anden måde har din telefon til at favorisere wi-fi, kan du opleve, du får ringere og ringere forbindelse, når du forlader din router, indtil forbindelsen pludseligt overgår til VoLTE. Dette kan til tider være til stor irritation. Men når du vil forlade dit hjem, slukker du blot for wi-fi på din telefon og forbindelsen vil øjeblikkeligt overgå til VoLTE. Ingen afbrydelse, intet svagt signal. Når du er tilpas langt væk fra din router, kan du igen slå wi-fi til, så du ikke vil bruge din mobildata, når du kommer tilbage til din router.

Opsætning

Hvis din telefon ikke er opsat til VoLTE og wi-fi-opkald fra fabrikken, skal du selv i gang med at sætte op. Bare rolig – opsætningen er ganske simpel.

Først og fremmest skal du have en telefon, der har mulighed for VoLTE og wi-fi-opkald. Dette er standard for alle nyere telefoner, men har du en halv-gammel eller ældre telefon, er der desværre en mulighed for, du ikke kan få VoLTE eller wi-fi-opkald.

Dernæst skal din telefon være solgt til det nordiske marked, såfremt det er en Android telefon. Er din telefon eksempelvis købt i Tyskland vil VoLTE og wi-fi-opkald desværre ikke blive en mulighed.

Hvis ovenstående er på plads og du stadig ikke har tilgængeligt VoLTE og wi-fi-opkald, er du nødsaget til at opdatere din firmware til den nyeste version. Og du kan nu aktivere opkald via wi-fi og VoLTE på din telefon.

Aktivering og deaktivering af VoLTE

For iPhone brugere:

Indstillinger > Mobilnetværk > Indstillinger til data > Slå 4G til > Vælg: Tale og Data

For OnePlus brugere:

Indstillinger > WiFi og internet > SIM- og netværksindstillinger > SIM 1 > Vælg: VoLTE

For Android brugere:

Apps > Indstillinger > Mobile netværk > VoLTE opkald

Eller

Indstillinger > SIM & Netværk > SIM 1 > Vælg: VoLTE

For Huawei brugere:

Indstillinger > Netværk og internet > Mobilnetværk > Sim 1 > Vælg: Aktiver 4G, Vælg: VoLTE opkald

Aktivering og deaktivering af wi-fi-opkald

For iPhone brugere:

Indstillinger > Telefon > Wi-Fi-opkald > Vælg: Wi-Fi-opkald på denne iPhone Eller

eller

Indstillinger > Mobilnetværk > Wi-Fi-Opkald > Vælg: Wi-Fi-opkald på denne iPhone

iPhone har ikke muligheden for at foretrække et netværk frem for et andet.

For OnePlus brugere:

Indstillinger > WiFi og internet > SIM- og netværksindstillinger > SIM > Vælg: VoLTE

For Android brugere:

Apps > Indstillinger > Wi-Fi-opkald

Det anbefales, du benytter indstillingen, mobilt netværk foretrækkes, hvis du har solid 4G forbindelse, hvor du opholder dig mest. Har du derimod til tider problemer med forbindelsen anbefales ”Wi-Fi er foretrukket.”

Indstillinger > SIM & Netværk > Sim 1 > Vælg: Wi-fi

For Huawei brugere:

Indstillinger > Netværk og internet > Mobilnetværk > Sim 1 > Vælg: Aktiver 4G, Vælg: Wi-fi-opkald

En sidste mulighed til den teknisk begejstrede

Hvis alt andet skulle fejle, kan du i enkelte tilfælde være udfordret af din routers opsætning. Dette gælder kun, hvis du (eller en anden) har været i gang med manuelt at indstille din routers opsætning. Hvis dette er tilfældet, bedes du bemærke, wi-fi-opkald bruger port 500 og 4500 med UDP protokol 17. IPsec protokol 50 og 51 bruges hhv. til encapsulation og authentification. I enkelte tilfælde skal du endog tillade IPsec Pass-through.

Vi er til at tale med
Må vi ringe dig op?