Guldnummer

Bliv husket - med et nemt telefonnummer

Et guldnummer har større virkning på dine kunder og forretningsforbindelser, end du tror!

Dit telefonnummer er døren til din virksomhed, og du afspejler øjeblikkeligt professionalitet og seriøsitet.

Vi har netop købt en masse nye guldnumre

og helt sikkert også et der passer perfekt til dig!

Hvad er et guldnummer? Et guldnummer er et telefonnummer, der er særligt nemt at huske. Nummeret har typisk mange gentagelser eller består af en talrække. Danmarks bedst kendte guldnummer er sandsynligvis Leasys 8×8.

Guldnummeret ser typisk både lækkert ud på skrift og lyder brandgodt, når du skal sige det. Et guldnummer er som skabt til at vække opsigt – uanset præsentationen.

Guldnummer er standardbetegnelsen for et telefonnummer med æstetisk sammensætning. Andre ord for guldnummer er sølvnummer, platinnummer og vip-nummer.

Et platinnummer er principielt også et guldnummer, typisk vil disse dog have en helt særlig talkombination – og en noget højere pris.

Man vil oftest kun bruge denne klassificering om de helt ekstraordinære talsekvenser som 8×8 eller lignende. Disse telefonnumre er af ekstraordinær særklasse og priserne løber derfor gerne op i 6-cifrede beløber.

Et guldnummer er naturligvis nemt at huske som følge af, det består af færre forskellige tal eller særligt let genkendelige sekvenser.

For en virksomhed er et guldnummer klart af foretrække frem for et ordinært telefonnummer til profilering. På samme måde kan guldnumrene også have interesse for privatpersoner, da denne profilering ikke er uvæsentlig i privatlivet.

Hvorfor skal jeg vælge et guldnummer?

Guldnummeret er blandt de ting, der kan adskille dit firma betydeligt fra konkurrencen.

Dermed kan værdien af et guldnummer i enkelte tilfælde blive usandsynligt høj, da særlige talkombinationer kan have meget høj æstetisk værdi eller endog personlig betydning.

Dit nuværende telefonnummer er sandsynligvis en rodebunke af tal – helt tilfældig.

Men har du bare to par eller tre ens, vil dit telefonnummer både være mere æstetisk og langt lettere at huske.

Mange husker Alkas telefonnummer, muligvis fordi det er usædvanligt mundret, muligvis fordi nummeret er blevet indprentet i hukommelsen gennem gentagende tv-reklamer.

Tager du Leasy som modstykke vil du angiveligt ikke være et sekund i tvivl om, hvorfor et guldnummer kan være enormt værdifult.

Et særligt godt nummer kan potentielt blive blandt dine primære drivmotorer i din forretningsstrategi.

Et guldnummer udstråler også i høj grad professionalisme.

Tager du udgangspunkt i dine konkurrenter, vil du sandsynligvis indse, denne professionalisme er gennemgående i lang de fleste brancher.

Er du dog så heldig, at dine konkurrenter ikke benytter sig af guldnumre, kan du få fordelen at være den, hvis nummer er let at huske og den, der er let at ringe til.

Guldnummeret er også en fantastisk måde at etablere eller cementere din forretningsidentitet. Er dit firma baseret på en 100 sekunders responstid, vil et telefonnummer, der slutter 100100 naturligvis have særligt stor værdi for dig.

Er du til gengæld øjenlæge vil 20 20 naturligvis have særlig betydning for dig og er din status som døgnåben en stor del af din forretningsidentitet, vil 247365 have gennemslagskraft og en eventuel aha-oplevelse for din kunde.

Hvad er fordelene ved et guldnummer?

 • Professionel udstråling
 • Øger troværdighed
 • Øger tilgængeligheden
 • Øger reklamerespons
 • Øger omsætning og salg
 • Øger genkendelighed
 • Effektivt blikfang
 • Profilering, der skiller dig fra konkurrencen
 • Flere kundehenvendelser
 • Nemt at huske
 • Kan sælges igen
 • Kan matche dit brand eller service

Hvad koster et guldnummer?

Der er kan være meget stor forskel på, hvad et guldnummer koster, hvilket er afhængigt af, hvor naturligt iøjnefaldende nummeret er.

Det er langtfra alle, der værdsætter Fibonacci-talrækken lige så højt som matematikeren, mens der er klar enighed om, hvorfor 8×8 er et godt nummer.

Derfor vil disse numre, der består af det samme (eller få) tal gentaget mange gange typisk have en langt højere pris, end de talrækker, som du finder personlig glæde i.

Hvis du er ude efter effektivt blikfang i et nummer, vil nummeret have en bred appel og dermed også en naturlig høj pris.

Køber du et guldnummer hos IP One kan vi dog hjælpe dig til at gøre et kup på dit nye guldnummer.

Hører det abonnement med til mit guldnummer?

Hos IP One har du muligheden for at vælge selv, om du vil have dit guldnummer med over til dit nuværende, et andet teleselskab eller om du vil beholde dit guldnummer hos os.

Der kan være visse økonomiske fordele ved at beholde dit guldnummer hos IP One, navnlig kan du købe guldnummeret til en særligt lav pris, et regulært røverkøb, hvis du beholder dit abonnement hos IP One.

Du skal dog være velkommen, så snart du ønsker, at skifte teleselskab, da vi ikke har nogen binding tilknyttet vores abonnementer, vi har dog normal opsigelsesvarsel ifølge købsbetingelserne. Tilmed vil der være et gebyr tilsvarende din besparelse, hvis du skulle vælge at opsige din aftale med os inden et år.

Hvem ejer mit telefonnummer?

Du ejer naturligvis selv dit eget telefonnummer, når du har købt det. Men eftersom du ikke kan have et telefonnummer hjemme i en skuffe, hjælper et teleselskab dig med at tage dig af det.

Det betyder, du råder over dit nummer i en eventuel flytning af teleselskab, men også at et givent teleselskab vil modtage betaling for opbevaring og vedligehold.

Vær særligt opmærksom på proceduren, der er forbundet med flytningen. Hvis du opsiger dit abonnement inden porteringen er gennemført, vil ejerskabet af dit nummer overgå til dit gamle teleselskab og dit telefonnummer vil derfor ikke blive porteret.

Teleloven fordrer, du kan overføre dit telefonnummer fra ét teleselskab til et andet og at dette kan gøres på én dag, hvilket typisk ikke giver mening, da du i denne situation oftest ville skulle betale for to abonnementer på samme tid.

Hvor køber jeg et guldnummer?

Du kan købe guldnumre fra mange forskellige forhandlere, nogen har guldnummer-butik, hvor de udelukkende handler med guldnumre. Disse virksomheder vil ikke kunne sælge et abonnement, da de ikke udbyder telefoni.

Derfor hører et køb her altid sammen med en flytning af mobilnummeret. Priserne på numrene vil typisk også være i den dyre ende, især hvis guldnummeret skulle ligne en guldgris til forveksling.

Alternativt kan du købe dit nye guldnummer hos et teleselskab, som oftest vil have et noget større udvalg og i nogen tilfælde også en fordelagtig pris.

Kan du ikke finde det perfekte nummer til dig hos det rigtige selskab, er det altid muligt at flytte nummeret – så du får det rigtige nummer og den rigtige udbyder.

Hører det et nyt SIM-kort med til mit nye guldnummer?

Det kommer an på nummeret. Køber du et guldnummer til mobiltelefon, gælder det samme som for alle andre mobiltelefonnumre – et mobilnummer skal altid have Sim-kort.

Dog har du muligheden for at erhverve dig et fastnet guldnummer i stedet. Her er der ingen tilhørende Sim-kort og du vil kunne tage nummeret i brug kort tid efter oprettelsen.

 Når du køber et mobilt guldnummer er der også stor forskel på, hvordan du modtager dit Sim-kort. Nogle amatør-forhandlere vil have dig på besøg på deres hjemmeadresse, hvor de bytter Sim-kortet for kontant betaling.

I dette tilfælde vil de typisk allerede have nummeret registreret hos en udbyder og nummeret er derfor klar til brug efter købet.

Alternativt kan disse have deres guldnumre på et fjernlager hos et teleselskab, hvor i stedet for at modtage Sim-kortet, modtager du et Sim-kort-nummer, som du skal bruge for at få Sim-kortet udleveret hos teleselskabet.

I dette tilfælde er nummeret endnu ikke registreret og du skal har bruge Sim-kort-nummeret til at registrere dit nye guldnummer hos teleselskabet.

Teleselskaberne er i det hele taget meget hurtige til at effektuere disse aktiveringer og nummeret vil derfor være klar til brug kort tid efter erhvervelsen – typisk i løbet af en arbejdsdag.

Køber du derimod dit guldnummer direkte hos et teleselskab, vil du få tilsendt dit nye Sim-kort med posten. I dette tilfælde er nummeret klar til brug, så snart du sætter Sim-kortet i telefonen.

Hvorfor skal jeg have et guldnummer til mit firma?

Helt grundlæggende er profileringen af din virksomhed det mest centrale. Guldnummeret udstråler professionalisme.

Et guldnummer til dit firma kan være særdeles værdifuldt, hvis du præsenterer dine kunder for dit telefonnummer i kortere tid.

Eksempelvis hvis du kører Tv-reklamer, vil kun omkring hver tyvende person være i stand til at genkalde sig dit ”normale” telefonnummer efter reklamen.

Hvis du derimod har et guldnummer, vil størstedelen af seerne være i stand til at genkalde sig dit nummer efterfølgende.

Har du derimod et særligt godt guldnummer – et platinnummer – vil en given seer som udgangspunkt huske dit nummer.

Dertil giver guldnummeret indtryk, så snart kunden bliver eksponeret for det – bevidst eller ubevidst. For der er en stor del af markedsførelsen gennem image består af underbevidste indtryk.

Det er med god grund, de fleste danskere kender nummeret til Leasy eller Alka – da deres guldnumre er så mundrette, de nærmest kan være svære at glemme.

På denne måde er der penge at hente i et godt nummer – det kan betale sig. For hos enhver kunde, der ville have ringet til dig, hvis de havde husket dit nummer, er der åbenlyse penge at tjene.

Et guldnummer vil utvivlsom lede til øget omsætning hos ethvert firmaer, der reklamerer.

Guldnummer som privatperson?

Dit private telefonnummer vil som udgangspunkt være lidt kedeligt.

De fleste har ordinære og vilkårlige numre, som er taget ud af en vilkårlig talrække på en vilkårlig dag. Du havde måske valget mellem fem eller ti relativt kedelige numre, da du fik dit nummer.

Derfor er det særligt opsigtsvækkende, når du skal give dit guldnummer til nogen.

Som privatperson er der få monetære fordele ved et guldnummer, men på samme måde som et guldnummer til dit firma, vil der være en klar profilering.

Enkelte vælger også deres guldnumre som investering, eftersom der ikke er nogen grænse for, hvor mange guldnumre du må have.

Visse numre stiger drastisk i værdi i takt med en tendens ændrer sig eller et nummer bliver mere populært.

Tal som 69 og 1337 er utvivlsom blevet langt mere populære de seneste par årtier, mens 42 øjensynligt har fået langt mindre indflydelse i populærkulturen.

Nummerserie i forlængelse af dit guldnummer

Når du har et firma, er det en god idé at have en nummerserie, hvor alle dine medarbejdere har et nummer i rækken.

Der er flere årsager, til man ville have en nummerserie med et guldnummer som hovednummer.

Disse indebærer blandt andet en firmaidentitet hos medarbejderen og en klar opfattelse hos kunden om, at man er i sikre hænder, når man modtager et opkald fra din virksomhed.

Når du vælger et guldnummer, kan du tage de efterfølgende numre i serien. Disse numre kan være mere eller mindre spændende, men dette er underordnet, da dette i højere grad gælder om firmaidentitet end profilering.

Nummerserien er også en fordel, hvis du må sige farvel til en medarbejder.

I denne situation vil den tidligere medarbejder skulle afskrive sin tilknytning til nummeret, da du ejer nummeret.

Dette er en strategisk beslutning for en virksomhed, da medarbejderens kunder til tider vil indtaste kontaktpersonens nummer i deres telefonbog, en hurtigopkaldstast eller på deres bordtelefon.

Hermed mister du ikke denne kunde, når vedkommende fortsat ringer til nummeret efter medarbejderens afsked.

Dette er et træk, man ser hos mange store virksomheder, men det er også fordelagtigt i mindre virksomheder.

Vi er til at tale med
Må vi ringe dig op?