Har du brug for hjælp?

SIP Trunk

Hvad er SIP?

SIP eller Session Initiation Protocol er et system, der tillader VoIP (Voice over Internet Protocol). SIP er den del af systemet, som påbegynder ændringer i opkaldet – ligesom navnet antyder. Ændringerne kan være, at et opkald startes, et opkald slutter, en tredje person tilsluttes opkaldet, opkaldet omstilles eller meget andet.

Hvad er SIP Trunk?

En SIP Trunk er en telefonlinje, der går over internettet (VoIP) og ligesom de gamle telefonlinjer, skal du bruge flere, hvis du har flere aktive telefoner på samme tid. Installationen af en SIP Trunk vil således fjerne den fysiske forbindelse til telefonnetværket, så der ikke længere er nogen dedikeret hardware, der skal vedligeholdes. En SIP Trunk installeres blot over din eksisterende internetforbindelse. Derved bliver den telefoniske indgang til din virksomhed samlet på ét sted. Dette resulterer i besparelser, både på vedligeholdelse af forbindelsen, men også på udgifterne, som du ville have haft for hver af dine gamle forbindelser.

SIP Trunk har stille indtaget markedet og overtaget fra PSTN, ISDN, DNS osv. Den digitale omstilling er allerede total, hvad angår telefonnetværket i Danmark og nu skal det digitale blot på internettet. Det er allerede en selvsagt standard for mange, men nogen benytter stadig ISDN og DNS uden at vide, hvor store besparelser, der er at hente ved at skifte til SIP Trunks. Hvis du endnu ikke er bekendt med, om du allerede benytter SIP Trunks, er der god sandsynlighed for, at du gør. Men ikke desto mindre er det en rigtig god idé at vide med sikkerhed. For der er store besparelser at hente, hvis du ikke benytter en SIP Trunk allerede.

Hvis du benytter en ISDN for at imødekomme din PBX’ begrænsninger, kan vi enten sørge for, at du kan beholde PBX’en, mens du skifter ISDN-forbindelsen ud med en SIP Trunk. Denne løsning kaldes SIP hosted PBX. Vi anbefaler dog en løsning, der involverer VoIP og en PBX Designer.

Ethernetkabler i switch til SIP Trunk

Fordele ved SIP Trunks

  • Besparelser på leje af linjerne
  • Besparelse på direkte indgående opkald
  • Besparelse på generelle opkaldstakster
  • Mulighed for internationale numre, som giver dine kunder besparelser
  • Din lokalitet fastlåses ikke af fysiske installationer
  • Nem integration af PBX Designer
  • Forøgelsesmuligheder – nemt at tilføje nye linjer
  • Du kan selv vælge dit antal af kanaler
SIP trunking

Internetsikkerhed på telefonen

Vær opmærksom, når du opsætter din SIP Trunk at din internetsikkerhed er i orden. Internetsikkerhed er altid vigtigt, når dit firma er koblet til nettet. For følsomme informationer kan slippe ud gennem denne forbindelse, hvis den ikke er sikret. Derfor anbefaler vi, du sikrer din forbindelse ved at bruge et antivirus program og en sikker forbindelse.

Samlede eller dedikerede linjer

Når du har SIP Trunk hos IP One vil du have en dedikeret linje til din SIP Trunk. Dermed er dine opkald adskilt fra din data og det bliver langt lettere for dig at få overblik over dit forbrug. Desuden sikrer denne løsning Quality of Service, så dine kunder ikke vil opleve udfald, afbrydelser eller nedsat lydkvalitet, når de taler med dig. Alternativt kan vi samle dine forbindelser i én, såfremt du ser det som en fordel.

Udvidelsesmuligheder

Uanset hvor mange numre du har i din nummerserie, vil vi kunne overføre dem til det nye system. Og hvis du oplever, du har for få telefonlinjer, kan vi blot opgradere med en ekstra SIP Trunk eller to. Der er ingen grund til at købe 15 linjer af gangen, som det var tilfældet i gamle dage.