iPhone 12 Pro Anmeldelse

I denne anmeldelse af iPhone 12 Pro vil jeg komme ind på fordele/ulemper, specs, operativsystem, design og materiale, skærm, kameraer, særlige features, forbindelsesmulighederne og en konklusion. I denne konklusion får du vores (så vidt muligt) upartiske holdning til, om iPhone 12 Pro er en god telefon eller ej.

iPhone 12 Pro er den nyeste Apple smartphone, som har den enormt stærke A14 Bionic processor. Hvis du bruger telefonen meget til billeder, bør du igen overveje mulighederne i en iPhone 12 Pro. Hvis du tænker, telefonen er lidt for lille, så har Apple heldigvis en kæmpeudgave, iPhone 12 Pro Max. Synes du derimod telefonen er alt for stor, kan den også fås i en mere traditionel størrelse i iPhone 12 Mini.

Telefonen fås i fire forskellige farver, stillehavsblå, guld, grafit og sølv. 

Fordele

Modbydeligt god chip

Formidabelt kamera

Bedre operativsystem end tidligere

Ulemper

Pris

Specs

Lancering

23. oktober 2020

Skærm

Størrelse: 6,1”

Kvalitet: 1171 x 2532 pixels ved 460 ppi

Opbygning: Super Retina XDR OLED

Fabrikant: LG Display

Processor

A14 Bionic. SoC 4th gen Neural Engine.

Hukommelse og RAM

128 GB / 256 GB / 512 GB Flash-drive, produceret af Kioxia

6 GB RAM

Kamera

12 megapixels på alle kameraer

Vidvinkel: f/1,6, 26mm 47% større sensor end tidligere modeller, hvilket giver større lysfølsomhed og bedre billeder ved lav belysning. Optisk billedstabilisering.

Ultravidvinkel: f/2,4, 13mm. Optisk billedstabilisering.

Teleobjektiv: f/2,0, 52mm. Optisk billedstabilisering.

Batteri

10,78 Wh, Li-Ion 2815 mAh

Mål

146,7 / 71,5 / 7,4 mm

Vægt

189 gram

Operativsystem

iPhone 12 Pro er født med Apples nye iOS 14. Det specielle ved 14 er, det er et styresystem med særligt fokus på sikkerhed. Anonymitet og online sikkerhed. Sikkerheden tager udgangspunkt i IDFA (identifier for advertisers), som er en form for identifikationsmarkører, der er til knyttet til din telefon – på samme måde som cookies er identifikationsmarkører for din browser. Med iOS 14 har Apple udviklet en AppTrackingTransparency prompt, som gør, app-udviklerne skal spørge om direkte tilladelse i et pop-up vindue for at bruge din IDFA og dermed spore din brug af apps. Derudover har iOS 14 en række forbedringer fra iOS 13, som ikke fik den store medvind følgende sin lancering.

Design og materiale

iPhone 12 Pro bringer det kantede look fra iPhone 4 og 5 tilbage. Stålrammen er til del et stærkt valg, når det kommer til give telefonen robusthed, men det er også et klart designmæssigt valg. De afrundede hjørner går igen fra deres tidligere modeller, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse. Det virkede sidst og det virker igen. Trods iPhone 12 Pro ikke er lige så stor som ’storebror’, iPhone 12 Pro Max, er størrelsen stadig betydelig for nogen. For det er stadig en relativt stor telefon, når man sammenligner den med tidligere modeller. Når det så er sagt, er den dog en anelse mindre end konkurrenternes nyeste telefoner. Tendensen mod større mobiltelefoner holder stik, men hvis størrelsen er en deal breaker for dig, har Apple alternativet klar – iPhone 12 mini. Denne er mindre end både iPhone 7 og 8, til trods for den har en større skærm end begge disse.

Skærm

Skærmen er i modsætning til tidligere modeller plan med rammen, hvilket giver skærmen noget bedre overlevelsesmuligheder, i tilfælde af den skulle blive tabt. Glasset er et såkaldt ceramic shield, som er produceret af Corning. Selve displayet er lavet af LG Display i modsætning til både iPhone 12 Pro Max og iPhone 12 mini, hvor displayet er lavet af Samsung Display.

Kameraer

Kameraerne er blandt det helt store nedslagspunkter for iPhone 12 Pro. Ikke nok med iPhone 12 Pro har tre objektiver, i hhv. vidvinkel, ultravidvinkel og tele, så har iPhone 12 Pro også et andet særsyn – et LiDAR-modul. LiDAR sender små laser-pulser ud, for lynhurtigt at afstandsbedømme omgivelserne. Dette betyder, det er særligt let for kameraet af indstille autofokus med høj hastighed, særligt ved lav belysning, hvor det under normale omstændigheder volder udfordringer.

Kameramodulet på iPhone 12 Pro er blandt de absolut bedste på markedet. Den lynhurtige autofokus har meget at skulle have sagt her, men der er langt mere. Særligt er det ved lav belysning iPhone 12 Pro virkeligt skinner igennem. Med hjælp fra LiDAR-modulet kan kameraet finde subjektet og få det til at stå frem af baggrunden, hvilket er særligt fordelagtigt, når det kommer til portrætter.

Deep Fusion er også blandt de teknologifremskridt, som gør fotografi med iPhone 12 Pro sjovt. Deep Fusion er en billedbehandlingssoftware, som benytter sig af Apples Neural Engine og advanced machine learning, til at tage brandgode billeder. Med Deep Fusion funktionen tager du en lang række billeder med alle objektiverne inden for et sekund og sammenligner automatisk resultaterne. Deep Fusion finder ligheder og forskellene mellem billederne og holder dem op mod hinanden, analyserer alle pixels og fjerner støj fra billedet. På denne måde vil visse subjekter, der under normale omstændigheder vil forårsage store mængder støj eller uklarheder, vil nu fremstå helt klare og tydelige. Dette ses lettest på tekstiler, særligt strikvarer, da de både har tekstur og dybde.

Særlige features

Den helt særlige feature er A14 Bionic chippen. Denne chippen indeholder seks kerner og 11,8 milliarder transistorer. Med disse tal har chippen mulighed for at udføre 11 milliarder opgaver per sekund. Derudover indeholder chippen også Apples machine learning matrice, AMX. Dette er en infrastruktur, som er bygget for at skabe muligheder for automatisk computerlæring. Computerlæring kan bruges til stemmeregistrering, ansigtsgenkendelse, billedhåndtering og mange andre særligt komplekse opgaver.

En anden særlig feature er glasset fra Corning Incorporated. Ceramic Shield. Skærmen er lavet til både at kunne håndtere at blive tabt eller modtage stød. Og faktisk viser det sig, glasset er imponerende robust.

iPhone 12 Pro er også designet med en særlig god resistens over for vand i tankerne. Den har fået en IP68 rating, hvilket betyder, den er støv og vandresistent ned til seks meters dybde i op til 30 minutter.

Trådløse forbindelsesmuligheder

iPhone 12 Pro har både 5G, LTE, Ultra-wideband (UWB), Bluetooth 5.0 og Wi-fi 6.

5G og LTE-modulet er en Snapdragon og er produceret af Qualcomm.

Telefonen kan oplades trådløst med MagSafe eller en tilsvarende lader.

Fysiske forbindelsesmuligheder

Apples famøse lightning-stik er også for iPhone 12 Pro den eneste fysiske forbindelsesmulighed. Det er snart slut med at drømme om en ny mobiltelefon med det klassiske USB-A stik, men desværre også efterhånden definitivt slut med at drømme om en iPhone med 3,5mm jackstik som i de gode gamle dage.

Konklusion

iPhone 12 Pro er en ganske nydelig og præsentabel telefon med et par enkelte features, som overstiger alle forventninger. Til dels har den A14 Bionic chippen, som er helt fænomenal – et absolut teknologisk højdepunkt. Derudover har iPhone 12 Pro et fænomenalt kamera set-up. Det er muligvis ikke det bedste på markedet, men det er tæt på. Derimod er der ingenting derude, der kan hamle op med LiDAR teknologi, når det kommer til hastigheden på autofokus. Hvilket naturligvis kan være altafgørende, når det kommer til, om du får billedet eller ej.

Så hvis hastighed betyder meget for dig, vil dette være den rigtige telefon for dig. Men prisen følger pænt med hastigheden. For foruden at få markedets hurtigste kamera og chip, får du samtidigt en af markedet dyreste telefoner.