Hjemmearbejdsplads

Når du vælger IP One til din telefoni og internet, har du gode forudsætninger for at få den optimale hjemmearbejdsplads til dine medarbejdere. Vi hjælper med alt fra opsætning af alt kommunikationsudstyr til omstilling og hurtigt internet.

Fiber Home
100/100 Mbit

349,-

pr mdr

Er uheldet ude og kan det ikke løses telefonisk, er vi på din adresse inden for 4 timer

Fiber Home
300/300 Mbit

399,-

Pr mdr

Er uheldet ude og kan det ikke løses telefonisk, er vi på din adresse inden for 4 timer

Fiber Home
500/500 Mbit

599,-

Pr mdr

Er uheldet ude og kan det ikke løses telefonisk, er vi på din adresse inden for 4 timer

Brug for fiber til virksomheden?

Hjemmearbejdspladser er mere moderne end nogensinde før. Og hjemmearbejdspladsen er gået fra en sfære af enten ekstrem luksus eller ekstrem nød til at være dansk standard. Mange fik oprettet en hjemmearbejdsplads af ekstrem nød under coronakrisens højdepunkt, men mange er blevet glade for deres hjemmearbejdspladser – arbejdsgivere inklusiv. Dette giver naturligvis nogle muligheder for eksempelvis hot desking, men også nogle problematikker ift. opkobling af netværk.

Hos IP One har vi løsningerne til ethvert problem, der skulle opstå ved opsætningen af en hjemmearbejdsplads. Med vores telefonsystem vil du være i stand til at tage din telefon, hvor end du har lyst, når du får et opkald på dit direkte nummer eller firmaets hovednummer. Det er dog stadig anbefalingsværdigt at bruge en bordtelefon, da lydkvaliteten kan være væsentligt bedre.

Microsoft Teams og OneCommunicator kan sammen forbinde dig med resten af arbejdspladsen, som om du var der i egen person. Det virtuelle arbejdsrum har for alvor overtaget arbejdsmarkedet, men den klassiske bordtelefon har endnu et tag i erhvervstelefonien, hvilket er med god årsag. Din internetforbindelse kan vi naturligvis også arrangere. Og vi kan tilbyde hvilken som helst løsning, du skulle have lyst til eller brug for.

Fordele ved hjemmearbejdspladser

  • Frihed under ansvar giver arbejdsglæde
  • Medarbejderne arbejder motiveret for at bevise, man sagtens kan arbejde hjemmefra
  • Forøget fleksibilitet
  • Mindre larm på hjemmearbejdspladsen giver færre forstyrrelser

Ulemper ved hjemmearbejdspladser

  • Mindre social tilknytning til arbejdspladsen
  • Det kan være svært at måle produktiviteten hos medarbejderen
  • Virksomhedskulturen svækkes

Løsninger og råd

For at bevare god virksomhedskultur og kommunikation mellem medarbejdere er det vigtigt at have opstillet tilstrækkelige kommunikationsredskaber. Der er mange forskellige løsninger på dette problem og den rette løsning er utvivlsomt afhængig af den specifikke situation og den specifikke person. Nogle vil gerne se holdet i frokostpausen, hvor et program som Microsoft Teams ville være oplagt. Nogle vil gerne chatte med kollegaerne, når de har pause, nedetid eller hvis der skulle opstå problemer. Her vil OneCommunicator give nogle værktøjer til kommunikationen, som er svært at finde tilsvarende.

Det er vigtigt at beholde arbejdstiderne, som du er vant til. For at få det bedste ud af hjemmearbejdspladsen er det vigtigt at lave klare opdelinger af arbejdstid og frihed, såvel som arbejdsrum og frirum. Forsøg, så vidt muligt, at få et hjemmekontor eller en decideret arbejdsplads, der er separat fra resten af dit hjem. Dette gør det nemmere at arbejde i arbejdstiden og nemmere at holde fri, når du har fri.

Når du arbejder fra en hjemmearbejdsplads er det stadig vigtigt at variere arbejdsmønstre, arbejdsstillinger eller for den sags skyld at bevæge sig eller strække ud. En god tommelfingerregel er, når belastningen er høj, er risikoen for at udvikle gener høj. Pauser og variationer af siddeposition og arbejdsposition forebygger skader.

Skal arbejdspladsen være af mere eller mindre permanent udformning, har arbejdsgiveren ansvaret for, der er opstillet en ordentlig hjemmearbejdsplads, hvor der er taget højde for belastningerne eller der bliver inkorporeret regelmæssige arbejdsvariationer til samme effekt.

På en hjemmearbejdsplads skal der tilmed være god belysning på arbejdsfladen og genskin i skærmen, også kendt som screen glare, skal forebygges. Bordet skal helst være et justerbart skrivebord.

Hvis der skal arbejdes fra hjemmearbejdspladsen i mere end to timer om dagen eller én arbejdsdag i ugen, gælder visse specifikke regler for permanente hjemmearbejdspladser. Eksempelvis at tastaturet skal være skilt fra computeren og en computermus skal være tilgængelig.

Yderligere læsestof om hjemmearbejdspladsen

Hvis du vil vide mere om regler og vedtægter omkring hjemmearbejdspladser kan du konsultere arbejdstilsynets side om emnet. Hvis du ønsker yderligere læsning omkring emnet, kan du finde dette på BFA’s side om arbejdsmiljø i forbindelse med hjemmearbejdspladser.