Når du taler rigtig meget i telefon, er der to ting, der er særligt vigtige. Ip-telefoni (eller en tilsvarende god forbindelse) og så naturligvis et headset. Headsettet er et varemærke inden for erhvervstelefonien med god grund. Headset har eksisteret i godt og vel 100 år og telefonen har dermed sameksisteret med headsettet længere end telefonen har eksisteret inden headsettet kom til. Og med 100 års teknologi på bagen, har headset nået et niveau, hvor de i allerhøjeste grad kommer brugeren til gode. Konkurrencen blandt de førende producenter driver også prisen ned og funktionaliteten op. Headset er blevet særdeles intuitive, lette og behagelige at have på. Du kan både få headset med en enkelt højtaler eller en højtaler til hvert øre.

Bredt udvalgt af headset-typer

Moderne headset til erhvervstelefoni er både lavet med komfort og funktionalitet for øje. Headset findes naturligvis i et væld af udgaver som in-ear, on-ear eller over-ear varianterne. Nogle headset har active noise cancelling, som kun kan anbefales, hvis du ikke skal reagere på lyde omkring dig. For de er typisk meget effektive. Med noise cancelling kan du oftest udelukkende høre, hvad headsettet afspiller, om det er ringetonen fra dine telefon eller musik. Active noise cancelling kan være særligt rart, når du sidder på et larmende kontor eller i et callcenter.

Bluetooth headsets

Det vil efterhånden være svært at finde et headset til erhvervstelefoni, der ikke er trådløst. Og det er der en god årsag til. Bluetooth er efterhånden blevet så godt, at du i nogen tilfælde kan komme helt op mod 30 meter væk fra dit headsets base, inden du mister forbindelsen (hvis der ikke er mure imellem). På samme tid holder batterierne bedre på strømmen, til trods for de også vejer mindre end tidligere. Tilsammen betyder det, at det sjældent ville give mening at have ledning i sit headset. Særligt da batterilevetiden på selv de mindste headsets overskrider 12 timer og du typisk vil få mulighed for at lade undervejs på en arbejdsdag.

Hvis du ofte er på farten er det også vigtigt at have et trådløst bluetooth headset. Headset er med til at øge trafiksikkerheden, da du ikke skal betjene telefonen under kørsel. Derimod har headsettet typisk de basale funktioner, som du trods alt har brug for at tilgå. De basale funktioner vil inkludere tag opkaldlæg på og lydniveaujustering. Det medvirker, du ikke behøver at framelde dig dine telefonkøer, når du skal rejse.

Få håndfri telefoni med headsettet

Headsettets helt store eksistensgrundlag er, at man kan have hænderne fri, mens man taler. Og siden computerens indtog på arbejdspladsen er håndfri telefoni i stigende grad blevet ekstremt fordelagtigt. Hvis du har prøvet at betjene en computer med en bordtelefon i hånden, ved du, at et headset til tider kan være direkte nødvendigt for, at du kan udføre dit arbejde med tilfredsstillende effektivitet.