Billigt bredbånd til erhverv med 24/7 support

Vi gør en stor dyd ud af at forsyne dig med hurtigt og stabilt bredbånd til dit erhverv. Derudover er service og kundetilfredshed blandt vores absolutte topprioriteter. Vi er tilgængelige på telefonen døgnet rundet – året rundt! Og hvis uheldet skulle være ude og du mister din forbindelse, er vi hos dig inden for max 4 timer. Kan vi ikke genoprette din forbindelse med det samme, opstiller vi en midlertidig 4G/5G mast til at dække dit behov, så du kan fortsætte dit arbejde, mens vi genopretter din forbindelse. Har du brug for vores hjælp med din forbindelse eller nogen af vores produkter, eller vil du blot have et tilbud på en ny internetløsning til dit erhverv – så ring til os på 73 11 11 11.

Brug for internet til hjemmearbejdsplads?

Hvad er bredbånd?

Dette spørgsmål har typisk to forskellige svar afhængigt af, hvem du spørger. Nogen vil sige, bredbånd er internet og internet er bredbånd, mens andre vil sige, bredbånd er internet over kobberkabel. Fibernet har taget markedet med storm og derfor er der meget få, der referer til fibernet som værende bredbånd – til trods for det principielt er bredbånd. Men der er opstået en kløft med fibernet på den ene side og det klassiske bredbånd på den anden. Det klassiske bredbånd, internet over kobberkabel, bliver derfor bare kaldt bredbånd i daglig tale. For at gøre forvirringen total er det klassiske bredbånd tilmed et paraplybegreb, der dækker over en lang række forbindelsesmuligheder – alt, hvad der kommer efter dial-up og inden fibernet. Men i langt de fleste tilfælde refererer det til endnu et paraplybegreb, ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line). ADSL-forbindelsen er asymmetrisk, fordi det ikke er muligt at have samme hastigheder for både up- og download. Dette er et vilkår for opbygningen af systemet, som heldigvis passer perfekt til forbrugernes forbrugsmønster. Langt størstedelen af internetbrugerne ser film, læser artikler, søger information eller lignende, hvorimod det er langt de færreste, der primært uploader billeder, film ol. For bredbåndsforbindelsen, i modsætning til fiberforbindelsen, har din afstand til den nærmeste central indflydelse på din hastighed. Jo længere væk du er fra centralen, jo langsommere vil din forbindelse være. Tilmed går du på det samme netværk som alle andre i dit nærområde, der også bruger samme forbindelsestype. Dette kan medføre, du kan mærke hastighedsforskel afhængigt af, hvornår på dagen du benytter dig af netværket og hvor mange i nærheden af dig benytter sig af nettet på samme tid.

Særlige fordele ved internet til erhverv

Som erhvervskunde får du særlig god service, da det er særligt vigtigt, dit internet kører hele tiden. Naturligvis er ingen to tilfælde ens, men vi vil anslå, det altid er vigtigt at have internet på arbejdspladsen. Det er især vigtigt at have en hurtig og stabil forbindelse, når du har en administrativ afdeling, som gerne vil bruge e-mails, onlineværktøjer eller onlinedatabaser. Hvis du har medarbejdere, der arbejder hjemmefra, kan du stadig med fordel vælge os som din internetudbyder. For vi leverer også gerne internet til hjemmearbejdspladser. Når du har en virksomhed, kan vi oprette en fast IP-adresse til dig for 69 kroner per måned. Yderligere faste IP-adresser koster ligeledes 69 kroner per måned per styk. Det hurtigste og mest stabile internet, du kan få til dit erhverv, når man ser bort fra fibernet, er internet over antennestikket – COAX.

Hvad er COAX?

COAX er en sammentrækning af koaksialkabel. Koaksial betyder, den har fælles akse i midten, altså at den er symmetrisk. COAX er den kabeltype, som har den hurtigste overførselshastighed, når du ser bort fra fibernettet. COAX er det kabel, der passer i dit dataudtræk på dit antennestik. Et koaksialkabel er den første kabeltype til at kunne indeholde telefoni, TV og bredbånd på samme tid.

COAX er bygget af en inderleder og en yderleder, der også kaldes skjold. Skjoldet er forbundet til jord eller stel og i nogle særligt store koaksialkabler er der flere skjold uden på hinanden. Denne opbygning af lederne står i skarp kontrast til andre kabeltyper, som typisk har ledere til at forløbe parallelt. Lederne er som i andre kabler lavet af kobber og kan i nogle tilfælde have en overfladebehandling af forskelligt materiale.

Grundet kablets skjold, vil kablet være modstandsdygtigt overfor elektromagnetisk interferens fra omkringliggende strukturer og signaler, uanset om signalet gennem inderlederen er kraftigt eller svagt. Det betyder, der vil være meget få udfald i din forbindelse og den grundlæggende vil være mere stabil.

Et koaksialkabel installeres i dataudtaget i din antennestikdåse. Men har du ikke et dataudtag, vil vi kunne skifte din antennestikdåse ud, så du får den stikdåse, som du har brug for. Der kan forekomme etableringsomkostninger i denne forbindelse, hvis der skal nedgraves et kabel. Det er dog efterhånden en sjældenhed, at erhvervslokaler ikke har nogen forbindelse etableret overhovedet.

DSL eller internet gennem telefonstikket

DSL (Digital Subscriber Line) er det sidste normale alternativ. Og dermed ikke sagt, DSL er ringe. DSL er stadig ganske udbredt og mange erhverv kan sagtens nøjes med internet gennem en DSL-forbindelse.

Kendetegnende ved DSL-forbindelsen er, den går over telefonlinjen. DSL-forbindelsen skal bruge et DSL-modem og kan forbinde dig til nettet med op mod 100 Mbit/s. Det er slet ikke dårligt for den tredjebedste teknologi på markedet. Faktisk er denne forbindelse rigeligt for mange små erhverv, der kun har et par enkelte computere tilknyttet internettet. Til sammenligning ville den tidligere teknologi, ISDN, kun kunne nå en hastighed på 128 Kbit/s, altså er forskellen på disse kolossal.

Hvilken internetopkobling er bedst til mit erhverv

Det ville være nemt at sige, du bare skal vælge fibernet til dit erhverv, men det er ikke altid tilfældet.

For hvis du kender dit forbrug og dette ikke er særligt højt, kan det være fordelagtigt med en forbindelse, der stemmer overens med dette. Hvis dit forbrug er et par medarbejdere, der slår varer op i en online database eller sender og modtager et par e-mails, så vil det være lidt overdrevet at have en forbindelse, der kunne imødekomme forbruget hos en 100-mands webbaseret virksomhed. Så derfor giver det god mening, den klassiske bredbåndforbindelse stadig er et populært valgt.

Hvad er en god hastighed for mig?

Med 50 Mbit/s kan du sagtens surfe nettet, foretage dine onlinesøgninger, sende e-mails osv. Er du mere end tre personer til at dele 50 Mbit/s vil du til tider kunne mærke dine kollegaers forbrug, når du selv loader en side. Dette gælder især, hvis en kollega er på en side, hvor der er mange billeder eller vil se et videoklip.

Med 100 Mbit/s kan noget flere surfe nettet på samme tid. E-mails og andre ting, der ikke er voldsomt belastende, vil flyde uden problemer for op til ti personer. En enkelt medarbejder eller to kan tilmed lave datatunge ting, uden det vil have mærkbar indflydelse på de andre medarbejdere.

Hvis du vil vide mere om, hvad der er den bedste internetløsning til dit erhverv, så ring til os på 73 11 11 11.